Zoek Naar Feiten Over De Maan

By | February 16, 2023
Zoek Naar Feiten Over De Maan - SagaCrush

Zoek Naar Feiten Over De Maan – Hallo allemaal, ik ben Sagar Gaikwad Vandaag ga ik je wat leuke weetjes over de maan vertellen..

Maan is de enige natuurlijke satelliet van de aarde, Het is de op vier na grootste natuurlijke satelliet in het zonnestelsel en de grootste van de planetaire satellieten in verhouding tot de grootte van de planeet waar hij om draait.

De korst van de maan is aan de verre kant 50 km dikker dan aan de dichtstbijzijnde kant. De ijzeren kern is ongeveer 480 km dik.

Er zijn meer dan 300.000 kraters binnen 1 km van de maan.

De maan doet er 27,3 dagen over om één baan rond de aarde te maken. De maan draait rond de aarde met een snelheid van 1,02 km/s.

de maan netherlands

De Babyloniërs maakten de eerste wetenschappelijke studie van de maan in de 5e eeuw voor Christus. Anaxagoras veronderstelde eerst dat het licht van de maan afkomstig was van gereflecteerd zonlicht.

Seleucus veronderstelde dat de maan de getijden veroorzaakte in de 2e eeuw na Christus. In die eeuw maten astronomen ook de afstand van de maan tot de aarde.

zie de maan schijnt door de bomen

Middeleeuwse wetenschappers beweerden dat de maan rond was. Op de maan is geen geluid te horen en de lucht ziet er altijd zwart uit.

Galileo Galilei observeert de maan voor het eerst door een telescoop in de 17e eeuw.

Giovanni Battista Riccioli en Francesco Maria Grimaldi vonden eind 17e eeuw de moderne nomenclatuur voor maankenmerken uit.

Verder LezenFeiten over Bongo-instrumenten

Wilhelm Beer en Johann Heinrich Madler gebruikten trigonometrie om de hoogte van de maanbergen in de 19e eeuw nauwkeurig te meten.

Ook in die eeuw theoretiseerden astronomen voor het eerst dat vulkanisme geen kraters op de maan vormde. Studies op de maan uit het begin van de 20e eeuw bevestigden deze theorie.

Stand Van De Maan Interessante feiten

zie de maan schijnt door de bomen 1

De atmosfeer op de maan is rustig, maar de temperatuur varieert hier enorm. Bij zonsopgang en zonsondergang zweeft er een stofwolk over het oppervlak van de maan.

Volgens wetenschappers zouden er alleen in de richting van de zon elektrisch geladen moleculen zijn. Het stof is hier zo plakkerig dat het de apparatuur van de wetenschappers heeft beschadigd.

De zwaartekracht van de maan is kleiner dan die van de aarde, dus een mens weegt 16,5 procent minder op de maan.

Slechts 57 procent van de maan is zichtbaar vanaf de aarde. Als je op de maan staat en naar de aarde kijkt, lijkt deze 45 keer helderder en blauwer dan de volle maan en 4 keer groter dan de oorspronkelijke grootte.

Zoek Naar Feiten Over De Maan

de maan sagacrush

De huidige leeftijd van de maan is ongeveer 4,425 miljard jaar, wat 85 miljoen jaar jonger is dan eerder onderzoek had aangetoond.

Maan heeft veel namen. De namen zijn Luna in het Italiaans, Latijn en Spaans, Lun in het Frans, Mond in het Duits en Selene in het Grieks.

De kleur van de maan is grijs. De afstand van de maan tot de aarde is 384.400 km. De straal van de maan is 1737 km.

De maan draait op een afstand van 3,8 cm van onze planeet, als het 50 miljard jaar zo blijft, zou het 47 dagen duren voordat de maan om de aarde draait.

eerste mens op de maan

Eerste Man Op De Maan – Neil Armstrong was de eerste man die in 1969 op de maan liep, terwijl Gene Cernan in 1972 de laatste man was die op de maan liep. Sindsdien hebben alleen onbemande voertuigen de maan bezocht. Yusaku Maezawa is japanse miljardair naar de maan.

Conclusie

de maan in Dutch language

Vrienden, uit dit artikel hebben we feiten over de maan geleerd. Als je dit artikel leuk vindt, deel het dan met je vrienden.

Een verzoek – Ik ben een Indiër en ik ben geen expert in het schrijven in het Nederlands, laat het me weten als er fouten in het artikel staan.

Laat me ook weten over welk onderwerp je artikelen wilt lezen.

Verder LezenWist je dat over India ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *